Hoppa till huvudinnehåll

marknadskarta.png

USA: Försäljning genom eget dotterbolag. Våra produkter säljs på de stora kedjorna som t ex Walmart, CVS, Rite Aid och många fler. Canada: Försäljning via Paladin Labs
Sydamerika: Försäljning via partners. Vi söker fler distributörer i Sydamerika.
Europa: Försäljning via distributörer, bland annat Meda och Menarini, två av världens 50 största läkemedelsbolag.
Afrika/Mellanöstern: Försäljning via distributörer.
Asien: Försäljning i Kina och Sydostasien via Menarini APAC. Vi söker fler distributörer i övriga Asien.
Australien: Försäljning via distributörer.
 

Marknad & försäljning

20
BUSD

Marknaden för hudläkemedel

Idag är vi främst verksamma inom dermatologi (hudsjukdomar) och ledsmärta med fokus på receptfria produkter.

Vår försäljning sker genom eget dotterbolag i USA samt via distributörer och samarbetspartners på övriga marknader. Totalt säljs våra produkter på fler än 40 marknader.
 

Moberg Pharma North America LLC

I USA bedriver vi marknadsföring och försäljning i egen regi genom dotterbolaget Moberg Pharma North America LLC – som genom framgångsrik försäljning och marknadsföring har skapat goda relationer med återförsäljare och konsumenter över hela landet. Detta har bidragit till att vår största produkt, Kerasal Nail™, nu finns tillgänglig på 30 000 försäljningsställen. Vi har lyckats väl med att bygga starka varumärken inom de nischer vi är verksamma, vilket gör den fortsatta marknadsföringen enklare och underlättar introduktionen av nya artiklar inom samma produktfamilj, så kallade line extensions.

Återförsäljare i USA inkluderar drugstores/apotek, till exempel Rite Aid, Walgreens och CVS Pharmacy, stora detaljhandelskedjor såsom Walmart och KMart, grossister såsom AmerisourceBergen, Cardinal Health och  McKesson samt livsmedelskedjor såsom Publix, Giant Eagle, Ahold och Supervalue.

Våra distributionspartners

Vi samarbetar med ett trettiotal distributörer som täcker fler än 60 länder med totalt 1,5 miljarder invånare. De mest betydelsefulla marknaderna är de stora länderna i EU, Kina och de andra stora länderna i Asien, Canada, Ryssland, Turkiet, Australien och Mellanöstern.

Moberg Pharmas viktigaste partner är Menarini som ansvarar för försäljning och marknadsföring av vår produkt i Italien, Ryssland, Kina och ett stort antal länder i övriga Asien. Meda AB, är en annan av våra distributörer som ansvarar för marknadsföring och försäljning av vår produkt Naloc/Nalox™ i 13 länder med totalt cirka 350 miljoner invånare.
I Kanada, är vår partner Paladin Labs.

Receptfria produkter ställer specifika krav på marknadsinsatserna

Våra produkter marknadsförs mot patienter, apotek och läkare. Eftersom det handlar om receptfria preparat, är varumärkesbyggande genom konsumentmarknadsföring i TV och andra media viktig. Mixen av marknadsinsatser och prioriterade målgrupper skiljer sig åt mellan olika länder, beroende på i vilken grad patienter själva fattar beslut om behandlingen. Läkare och medicinskt inriktade fotvårdsspecialister i flera länder har till exempel ett större inflytande än kollegor i Skandinavien över vilket preparat patienten i slutänden köper på apoteket.